Paleuri cu ciocolata

/ / Modificat: 2017-04-20
Paleuri cu ciocolata

Paleurile cu ciocolata cu prajituri care se regasesc in orice cofetarie. Daca vrei sa ii oferi micutului tau acelasi desert, dar in varianta preparata in casa (cu mai putini aditivi alimentari), afla ca reteta clasica este mult mai usoara decat crezi. Cantitatile de mai jos sunt suficiente pentru 4 portii.

Timp de preparare: 1 ora si 30 de minute

Dificultate: medie

Ingrediente

300 grame de faina
4 oua
200 grame unt
200 grame zahar tos
3 linguri coaja de lamaie proaspat rasa
1 lingurita esenta de vanilie
150 ml frisca lichida (preferabil degresata)
100 grame ciocolata menaj, topita in bain-marie

Mod de preparare

Freaca untul cu zaharul tos, pana obtii o pasta moale, apoi adauga ouale, coaja de lamaie, faina si esenta de vanilie. Bate ingredientele cu mixerul pana obtii o pasta aerata si fina. Tapeteaza o tava de copt cu hartie de pergament si pune cate o lingurita de aluat (ca o gramajoara) din loc in loc, cu spatiu intre ele.

Coacele-le la foc moderat, timp de 10 minute. Separat, amesteca frica lichida cu ciocolata topita pana obtii o crema fina, pe care o introduci apoi la frigider cel putin o ora. Ultimul pas este sa lipesti cate doua fursecuri cu un strat generos de crema. La final, gliseaza paleurile cu sos de ciocolata.

Taguri Retete prajituri Pasca cu ciocolata

Articole recomandate

Citeste si despre