Pandispanul cu caise este o prajitura foarte gustoasa, potrivita pentru micul dejun.
Foto: penzeys.com
Timp de preparare
60 minute
Dificultate
Mediu
Ingrediente
1 kg caise
8 oua
400 g zahar
400 g faina
sare
2 linguri coniac
1 lingura unt
1 ceasca apa
zahar pudra
Mod de preparare
Spala ouale, apoi separa galbenusurile intr-un vas adanc si bate-le 5 minute, pana devin spuma, alaturi de o ceasca de apa.
Pune zaharul peste galbenusri si continua mixarea, pana ce obtii un aspect spumos. Toarna faina in ploaie, amesteca bine apoi adauga un praf de sare. Albusurile se bat pana devin spuma tare, apoi se adauga peste aluat si se omogenizeaza.
Desfa caisele in jumatati, acopera-le cu doua linguri de coniac si doua de zahar pudra si lasa-le deoparte cam o jumatate de ora.
Unge o tava cu unt, tapeteaz-o cu faina, apoi rastoarna aluatul de pandispan. Tine totul la foc mare circa 5 minute, apoi pune caisele cu scobitura in sus.
Da tava la cuptor si continua coacerea inca 30 de minute.
Lasa prajitura la racit, apoi tai-o patrate si pudreaz-o cu zahar.
Tipul bucatariei
Internationala