Pandispanul cu citrice este extrem de aromat si poate fi servit langa o cana mare cu ceai.
Timp de preparare
50 minute
Dificultate
Mediu
Ingrediente
5 oua
200 faina
1/2 plic praf de copt
200 g zahar
150 g unt
1 lingurita scortisoara
coaja de portocala
coaja de lamaie
2 portocale
1 praf sare
Mod de preparare
Sparge ouale, apoi mixeaza-le cu untul pana obtii o compozitie spumoasa. Adauga zaharul si faina amestecata cu praful de copt. Adauga scortisoara, coaja de citrice si un praf de sare.
Tapeteaza o tava cu hartie de copt, toarna aluatul, iar deasupra acestuia aseaza feliile de portocale taiate cubulete.
Da pandispanul la copt, la foc mediu, circa 45 de minute.
Lasa pandispanul sa se raceasca in tava, apoi serveste-l simplu sau pudrat cu zahar.
Trucuri
Poti inlocui portocalele cu alte citrice, cum ar fi mandarinele sau clementinele.
Tipul bucatariei
Internationala