Pandispanul cu fructe iti da posibilitatea sa alegi intre multitudinea de fructe care au umplut tarabele in ultima perioada.
Timp de preparare
50 minute
Dificultate
Usor
Ingrediente
6 oua
6 linguri zahar
6 linguri faina alba
1 plic praf de copt
coaja rasa de lamaie
1 praf de sare
200 g fructe, la alegere (cirese, caise, capsuni, zmeura etc)
mirodenii
Mod de preparare
Separa galbenusurile de albusuri in doua boluri.
Freaca galbenusurile cu zahar, adauga coaja rasa de lamaie, iar apoi incorporeaza usor faina amestecata cu praful de copt.
Bate albusurile bine, cu un varf de cutit de sare, si adauga-le treptat peste galbenusuri.
Toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt, apoi aseaza deasupra fructele bine spalate si curate de codite sau samburi, dupa caz.
Lasa pandispanul la cuptor, la foc potrivit, pana cand se rumeneste usor deasupra. Testeaza daca este gata cu scobitoarea.
Lasa pandispanul la racit in tava, apoi serveste-l pudrat cu zahar.
Tipul bucatariei
Internationala