Pandispan cu gutui

/ / Modificat: 2012-08-23
Pandispan cu gutui

Pandispanul cu gutui este un desert delicios, care va fi pe placul intregii familii.

Timp de preparare

60 minute

Dificultate

Mediu

Ingrediente

1 kg gutui

8 oua

400 g zahar

400 g faina

sare

vanilie

10 nuci

100 g zahar pudra

1 ceasca apa

1 lingura unt

1 lingura rom

Mod de preparare

Curata gutuile de seminte si de miezul tare, apoi taie-le felii subtiri si pune-le intr-o cratita emailata sa se inmoaie, pe foc mic. Pune peste gutui zaharul pudra, adauga o lingura de rom, apoi lasa fructele sa se raceasca.

Separa albusurile de galbenusuri si bate-le pana devin spuma, timp de 5 minute, cu o ceasca de apa. Adauga zaharul peste galbenusuri si continua mixarea pana ce iti rezulta o spuma consistenta. Toarna faina in ploaie, vanilia si nucile tocate marunt. Inglobeaza si albusurile.

Toarna alutul intr-o tava tapetata cu unt si faina, dupa ce, in prealabil, ai asezat pe fundul acesteia gutuile.

Da prandispanul la copt, la foc potrivit, circa 30 de minute, pana ce capata o nuanta aramie.

Taie prajitura abia dupa ce s-a racit.

Tipul bucatariei

Internationala

Taguri Gutui Pandispan

Articole recomandate

Citeste si despre