Blatul de pandispan se pregateste destul de usor si poate fi pregatit cu tot felul de fructe, in functie de sezon. Iata reteta de pandispan cu stafide si fructe.
Timp de preparare
90 minute
Dificultate
Mediu
Ingrediente
400 g faina
10 g praf de copt
200 g zahar
120 g lapte
50 g ulei
1 ou
200 g fructe, la alegere (capsuni, zmeura, caise etc)
50 g stafide
1 praf de sare
40-50 g unt
2 lingurite scortisoara
Mod de preparare
Incalzeste cuptorul la 200 de grade. Tapeteaza o tava cu hartie de copt. Amesteca faina cu praful de copt si sare.
Intr-un bol separat, amesteca 150 grame de zahar cu laptele, uleiul si oul. Amesteca bine compozitia. Adauga compozitia lichida peste faina. Aseaza aluatul in tava de copt.
Aseaza deasupra fructele taiate felii, iar printre acestea presara stafidele. Amesteca zaharul ramas cu scortisoara si presara peste prune. Presara si cubulete de unt. Da tava la cuptor, pana cand prajitura capata o culoare aurie, timp de 30 - 35 de minute. Cand este gata, scoate tava din cuptor si lasa prajitura sa se raceasca.
Trucuri
Serveste prajitura pudrata cu zahar sau acoper-o cu toping de ciocolata.
Tipul bucatariei
Internationala