Panettone este un desert traditional din Italia, care se aseamana intr-o oarecare masura cu cozonacul nostru. Iata reteta de panettone cu cirese.
Foto: ads-news.com
Timp de preparare
120 minute
Dificultate
Dificil
Ingrediente
800 g faina
150 g zahar
250 ml lapte
1 cub drojdie
125 g unt
3 oua
2 galbenusuri
100 g cirese confiate
150 g stafide
un praf de sare
coaja de lamaie
zahar pudra pentru ornat
Mod de preparare
Amesteca faina si zaharul, apoi fa o gropita la mijloc, in care torni drojdia amestecata cu lapte caldut.
Adauga restul de lapte incalzit, untul topit, ouale si galbenusurile, coaja de lamaie si praful de sare. Framanta bine aluatul, apoi lasa-l la dospit circa 30 de minute.
Adauga ciresele si stafidele, apoi aseaza aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Lasa panettone la crecut in tava 25 de minute, apoi da-l la copt, la 180 de grade, pana ce prajitura se rumeneste usor.
Serveste panettone pudrat cu zahar, abia dupa ce s-a racit bine.