Panna cotta este un desert usor, de inspiratie italiana, care poate fi imbogatit cu tot felul de arome. Noi va propunem sa pregatiti reteta noastra de panna cotta cu cafea.
Foto: ouichefnetwork.com
Timp de preparare
35 minute
Dificultate
Usor
Ingrediente
1/2 plic gelatina
400 ml frisca lichida
100 ml cafea tare
1 lingurita scortisoara
50 g zahar
100 g ciocolata cu cafea
Mod de preparare
Pune gelatina la inmuiat in apa rece, apoi topeste ciocolata impreuna cu frisca, zaharul, cafeaua si scortisoara, la bain-marie.
Scurge gelatina de apa, apoi dizvolz-o in compozitia de frisca, amestecand continuu.
Ia oala cu compozitia de pe foc, strecoar-o printr-o sita, apoi toarn-o in cupe umezite cu apa rece.
Pune panna cotta la frigider, minim 3 ore.
Serveste panna cota simpla sau cu ciocolata rasa deasupra.
Trucuri
Poti aromatiza panna cotta cu lichior de cafea, de tip Kahlua.
Tipul bucatariei
Italiana