Panna cotta cu cafea si lichior

/ / Modificat: 2012-08-21
Panna cotta cu cafea si lichior

Panna cotta este un alt desert inspirat de bucataria italiana. Panna cotta cu cafea este doar una dintre numeroasele variante pe care le cunoaste acest preparat.

Foto: dessert.net.au

Timp de preparare

30 minute + 4 ore (la frigider)  

Dificulate

Usor

Ingrediente

1/2 plic gelatina

400 ml frisca lichida

100 ml cafea tare (espresso)

1 lingura lichior cafea (Kahlua)

50 g zahar

100 g ciocolata amaruie

Mod de preparare

Pune gelatina la inmuiat in apa rece, apoi topeste ciocolata impreuna cu frisca, zaharul, cafeaua si lichiorul, la bain-marie.

Scurge gelatina de apa, apoi dizolv-o in compozitia de frisca, amestecand continuu. Ia oala cu compozitia de pe foc, strecoar-o printr-o sita, apoi toarn-o in cupe umezite cu apa rece.

Pune panna cotta la frigider, minim 3 ore. Serveste panna cotta simpla, cu frisca sau cu ciocolata rasa deasupra.

Tipul bucatariei

Italiana

Taguri Panna cotta Cafea

Articole recomandate

Citeste si despre