Panna cotta este un alt desert inspirat de bucataria italiana. Panna cotta cu cafea este doar una dintre numeroasele variante pe care le cunoaste acest preparat.
Foto: dessert.net.au
Timp de preparare
30 minute + 4 ore (la frigider)
Dificulate
Usor
Ingrediente
1/2 plic gelatina
400 ml frisca lichida
100 ml cafea tare (espresso)
1 lingura lichior cafea (Kahlua)
50 g zahar
100 g ciocolata amaruie
Mod de preparare
Pune gelatina la inmuiat in apa rece, apoi topeste ciocolata impreuna cu frisca, zaharul, cafeaua si lichiorul, la bain-marie.
Scurge gelatina de apa, apoi dizolv-o in compozitia de frisca, amestecand continuu. Ia oala cu compozitia de pe foc, strecoar-o printr-o sita, apoi toarn-o in cupe umezite cu apa rece.
Pune panna cotta la frigider, minim 3 ore. Serveste panna cotta simpla, cu frisca sau cu ciocolata rasa deasupra.
Tipul bucatariei
Italiana