Panna cotta cu sos de capsuni

/ / Modificat: 2012-09-19
Panna cotta cu sos de capsuni

Panna cotta este un desert italian, asemanator cu o budinca.

Timp de preparare

120 minute

Dificultate

Mediu

Ingrediente

150 ml smantana de gatit

150 ml frisca indulcita

250 ml lapte

2 linguri zahar vanilat

1 plic gelatina

300 g capsuni

4 linguri miere

Mod de preparare

Pune gelatina la hidratat, conform instructiunilor de pe plic.

Pune laptele la fiert, impreuna cu zaharul si lasa-l sa dea in cateva clocote, apoi adauga zaharul vanilat, frisca si smantana lichida.

Omogenizeaza si lasa amestecul sa se incalzeasca, pana aproape de punctul de fierbere.

Opreste focul, adauga gelatina, apoi toarna panna cotta in vase individuale. Lasa formele la firgider, minim 3 ore.

Pregateste un sos din capsuni zdrobite, amestecate cu miere.

Serveste panna cotta stropita cu sos de capsuni.

Tipul bucatariei

Italiana

Taguri Panna cotta Capsune

Articole recomandate

Citeste si despre