Papanasi

/ / Modificat: 2012-04-12
Papanasi

Cel mai apreciat desert romanesc din restaurante, papanasii se pot face destul de usor si acasa, daca respecti indicatiile din reteta.

Foto: stilurilu.com

Timp de preparare

50 minute

Dificultate

Medie

Ingrediente

500 g branza grasa de vaci

100 g zahar

1 plic zahar vanilat

1 lingurita coaja rasa de lamaie

1 varf de cutit sare

2 oua

1 lingurita bicarbonat

200 g faina

300 g smantana

1 borcan dulceata (visine, afine)

zahar pudra

500 ml ulei pentru prajit

Mod de preparare

Amesteca mai intai branza de vaci cu zaharul, ouale si sarea, adauga zaharul vanilat si bicarbonatul stins cu lamaie.

Adauga faina cernuta si coaja de lamaie si amesteca bine.

Pune uleiul la incins intr-o cratita adanca, iar intre timp formeaza gogoselele de papanasi.

Pregateste o suprafata de lucru, pe care o pudrezi cu faina, apoi imparte aluatul in 8 linguri mari, pentru papanasi si 8 lingurite, pentru capacul acestora.

Cu mana pudrata de faina, formeaza 8 discuri de papanasi si tot atatea bilute din aluat. In mijlocul discului fa o gaura, cu ajutorul degetului mare si a celui aratator.

In uleiul incins, pune rand pe rand papanasii la prajit.

Scoate-i la scurs, pe prosoape de hartie.

Serveste papanasii cu smantana si dulceata, pudrati cu zahar.

Taguri Papanasi

Articole recomandate

Citeste si despre