Cel mai apreciat desert romanesc din restaurante, papanasii se pot face destul de usor si acasa, daca respecti indicatiile din reteta.
Foto: stilurilu.com
Timp de preparare
50 minute
Dificultate
Medie
Ingrediente
500 g branza grasa de vaci
100 g zahar
1 plic zahar vanilat
1 lingurita coaja rasa de lamaie
1 varf de cutit sare
2 oua
1 lingurita bicarbonat
200 g faina
300 g smantana
1 borcan dulceata (visine, afine)
zahar pudra
500 ml ulei pentru prajit
Mod de preparare
Amesteca mai intai branza de vaci cu zaharul, ouale si sarea, adauga zaharul vanilat si bicarbonatul stins cu lamaie.
Adauga faina cernuta si coaja de lamaie si amesteca bine.
Pune uleiul la incins intr-o cratita adanca, iar intre timp formeaza gogoselele de papanasi.
Pregateste o suprafata de lucru, pe care o pudrezi cu faina, apoi imparte aluatul in 8 linguri mari, pentru papanasi si 8 lingurite, pentru capacul acestora.
Cu mana pudrata de faina, formeaza 8 discuri de papanasi si tot atatea bilute din aluat. In mijlocul discului fa o gaura, cu ajutorul degetului mare si a celui aratator.
In uleiul incins, pune rand pe rand papanasii la prajit.
Scoate-i la scurs, pe prosoape de hartie.
Serveste papanasii cu smantana si dulceata, pudrati cu zahar.