Papanasii de gris cu branza de vaci se servesc ca desert, stropiti cu unt si zahar farin.
Timp de preparare
50 minute
Dificultate
Mediu
Ingrediente
200 g branza de vaci
100 g gris
50 g unt
50 g zahar pudra
1 ou
sare
Mod de preparare
Amesteca branza cu grisul, pune un praf de sare in amestec, apoi omogenizeaza. Adauga oul si amesteca bine aluatul.
Din aluatul obtinut formeaza bilute de marimea unei caise, pe care trebuie sa le pui la fiert in apa clocotita.
Cand pui papanasii la fiert, da focul mai mic.
Scoate papanasii dupa ce cad la fundul vasului in care au fiert, scurge-i bine de apa, apoi stopeste-i cu unt topit.
Pudreaza papanasii cu zahar vanilat si serveste-i calzi, ca desert.
Trucuri
Optional, poti presara deasupra acestor papanasi un sos de fructe, pesmet cu zahar sau dulceata preferata.
Tipul bucatariei
Romaneasca