Sunt gustosi, aromati si foarte usor de preparat, asa ca incearca si tu sa pregatesti familiei tale niste papanasi prajiti savurosi.
Timp de preparare
30 min
Dificultate
usor
Ingrediente
300 g branza de vaci
2 oua
3 linguri de faina
20 g unt
200 ml ulei
1/2 lingurita de bicarbonat de sodiu
sare
Mod de preparare
Amesteca intr-un castron mare branza de vaci maruntita, ouale batute, faina, sarea, bicarbonatul de sodiu stins in zeama de lamaie si untul, pana cand obtii o compozitie omogena. Formeaza apoi gogosi de dimensiuni mai mari sau mai mici, in functie de preferinta, trece-le prin faina, apoi prajeste-le aproximativ 2 minute pe ambele parti, pana cand capata o nuanta aurie.
Scoate-le pe un servetel de bucatarie, ca sa se scurga surplusul de ulei, apoi serveste-le cu zahar pudra, smantana sau dulceata de visine ori fructe de padure.