Papanasi prajiti

/ / Modificat: 2013-10-18
Papanasi prajiti

Sunt gustosi, aromati si foarte usor de preparat, asa ca incearca si tu sa pregatesti familiei tale niste papanasi prajiti savurosi.

Timp de preparare

30 min  

Dificultate

usor  

Ingrediente

300 g branza de vaci

2 oua

3 linguri de faina

20 g unt

200 ml ulei

1/2 lingurita de bicarbonat de sodiu

sare

Mod de preparare

Amesteca intr-un castron mare branza de vaci maruntita, ouale batute, faina, sarea, bicarbonatul de sodiu stins in zeama de lamaie si untul, pana cand obtii o compozitie omogena. Formeaza apoi gogosi de dimensiuni mai mari sau mai mici, in functie de preferinta, trece-le prin faina, apoi prajeste-le aproximativ 2 minute pe ambele parti, pana cand capata o nuanta aurie.

Scoate-le pe un servetel de bucatarie, ca sa se scurga surplusul de ulei, apoi serveste-le cu zahar pudra, smantana sau dulceata de visine ori fructe de padure.

Taguri Papanasi

Articole recomandate

Citeste si despre