Parfaitul cu fructe si rozmarin este un desert extrem de interesant, inspirat din bucataria franceza.
Timp de preparare
30 minute+ 4 ore (frigider)
Dificultate
Medie
Ingrediente
50 g coaja de portocala confiata
50 g coaja de lamaie confiata
rozmarin proaspat
80 g zahar pudra
500 g iaurt natural gras
Mod de preparare
Ia frunzulite de rozmarin cam cat intra intr-o lingura, toaca-le fin, apoi amesteca-le cu zaharul pudra. Le lasi intr-un castronel pana a doua zi.
Taie cojile de portocale si de lamaie cat de marunt poti.
Intr-un bol potrivit de mare, amesteca iaurtul cu fructele confiate, incorporezeaza zaharul pudra si mai amesteca putin. Pune compozitia intr-o forma de plastic, pe care o dai la congelator cateva ore.
Cu putin inainte de a aduce desertul la masa, pune forma in apa clocotita, lasa sa se dezghete, apoi rastoarn-o pe un platou.
Serveste parfait-ul cu decor de frunze de rozmarin.
Tipul bucatariei
Internationala