De Paste, masa nu e completa fara o pasca delicioasa, iar aceasta varianta cu ciocolata aduce un plus de savoare si rafinament traditionalei retete. Aluatul fragede si umplutura bogata, cu ciocolata, cacao si vanilie, creeaza un desert perfect pentru sarbatori. Usor de pregatit, dar cu un gust impresionant, aceasta pasca va deveni cu siguranta preferata intregii familii. Fie ca o servesti alaturi de cei dragi sau o oferi cadou, va aduce un strop de dulceata si bucurie in fiecare masa de Paste.
Ingrediente pentru aluat:
-
250 g faina
-
125 g margarina
-
1 ou
-
65 g zahar
-
1 praf sare
-
margarina pentru uns forma
Ingrediente pentru umplutura:
-
100 g ciocolata de menaj
-
2 linguri cacao
-
2 linguri faina
-
200 ml lapte
-
4 oua
-
100 g margarina
-
1 plic vanilie
Mod de preparare:
-
Pentru aluat: Amesteca faina cu margarina, oul, zaharul si praful de sare. Framanta pana cand obtii un aluat omogen. Intinde-l intr-o foaie si aseaza-l intr-o forma de copt unsa cu margarina, formand si o crusta pe margini.
-
Pentru umplutura: Topeste ciocolata de menaj intr-o cratita pe baie de aburi sau in microunde. Intr-un alt vas, amesteca cacaoa cu faina. Adauga laptele treptat, amestecand pentru a evita formarea cocoloaselor. Pune compozitia pe foc mic si amesteca pana se ingroasa. Lasa sa se raceasca putin.
-
In continuare, bate ouale cu zaharul si vanilia. Adauga margarina topita si ciocolata topita. Toarna apoi amestecul de cacao si faina si amesteca bine pentru a obtine o compozitie uniforma.
-
Toarna umplutura peste aluatul pregatit in forma si niveleaza suprafata.
-
Coace pasca in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 40-45 de minute, pana cand se rumeneste si umplutura este ferma.
-
Lasa pasca sa se raceasca inainte de a o servi.
Pofta buna!
Sursa: www.libertatea.ro
Sursa foto: freepik