Pasca fara luat - dulcele delicios pentru Paste

/ / Modificat: 2025-04-06
Pasca fara luat - dulcele delicios pentru Paste

Pasca fara aluat este o reteta traditionala, usoara si delicioasa, care poate fi pregatita cu ingrediente simple si la indemana. Aceasta este o varianta potrivita si pentru cei care nu pot consuma aluat sau prefera un desert mai usor. Cu o textura fina si cremoasa, este o optiune perfecta pentru mesele de sarbatori sau alte ocazii speciale.

Aceasta reteta este potrivita pentru copii cu varsta de peste 1 an, deoarece contine branza de vaci, oua si stafide, ingrediente care pot fi consumate in siguranta de cei mici. Totusi, pentru bebelusi sau copii sub 1 an, este recomandat sa se evite consumul de oua crude sau preparate care contin zahar. De asemenea, este important sa tineti cont de posibilele alergii la branza sau la unul dintre ingredientele utilizate. Stafidele pot reprezenta un risc de inec sau indigestie pentru copiii mici, asa ca este indicat sa le maruntiti inainte de a le oferi celor mici.

Ingrediente:

  • 275 g branza de vaci mai grasa, bine scursa de zer

  • 200 g crema de branza (gen Philadelphia, Almette sau alte marci)

  • 50 g faina de orez (sau faina obisnuita) sau amidon

  • 75 g zahar

  • 2 oua

  • un praf de sare

  • miezul de la ½ pastaie de vanilie sau 1 plic de zahar vanilat

  • coaja de lamaie

  • 80 g stafide

Mod de preparare:

  1. Preincalzeste cuptorul la 180°C.

  2. Intr-un bol mare, pune branza de vaci bine scursa, crema de branza si amesteca-le bine pana devin o pasta omogena.

  3. Adauga zaharul, ouale, un praf de sare, miezul de vanilie (sau zaharul vanilat) si coaja de lamaie. Amesteca bine.

  4. Incorporeaza faina de orez (sau faina obisnuita) sau amidonul, amestecand pana cand compozitia devine cremoasa si fara cocoloase.

  5. La final, adauga stafidele si amesteca usor.

  6. Unge o tava rotunda de aproximativ 20 cm diametru cu unt sau ulei si pune compozitia in tava.

  7. Coace pasca in cuptorul preincalzit timp de aproximativ 45-50 de minute sau pana cand este aurie si se fixeaza la mijloc.

  8. Lasa pasca sa se raceasca in tava si apoi transfera-o pe un platou.

Pofta buna!

Sursa: www.savoriurbane.com

Sursa foto: freepik

Taguri Desert Pasca

Articole recomandate

Citeste si despre