Ajungi tarziu de la serviciu si trebuie sa pregatesti cina? Pastele te scot din orice incurcatura, se prepara rapid fara prea mult efort si le poti combina cu multe ingrediente astfel incat sa fie pe placul celor mici.
Mai jos va propun paste cu branza si lapte:
Ingrediente:
- 350 g paste late (tagliatelle)
- 500 g branza de vaca
- 200 ml lapte sau smantana pentru frisca (minim 30% grasime)
- 200 g zahar
- 4 oua
- 60 g stafide
- Un praf de sare
- Vanilie (1 lingura extract sau 2 plicuri zahar vanilat)
- Coaja rasa de la 1 lamaie (optional, pentru un plus de aroma)
- 20 g unt (pentru uns tava)
- 30 g pesmet (pentru tapetarea tavii)
Mod de preparare:
- Pregatirea pastelor:
- Fierbe pastele conform instructiunilor de pe ambalaj, intr-o oala cu apa clocotita si un praf de sare. Ai grija sa nu le fierbi excesiv, deoarece se vor mai gati si la cuptor.
- Dupa ce s-au fiert, scurge-le si lasa-le sa se raceasca putin.
- Prepararea compozitiei de branza:
- Intr-un bol mare, amesteca branza de vaca cu zaharul, ouale batute, laptele (sau smantana), vanilia, coaja rasa de lamaie si un praf de sare. Omogenizeaza bine compozitia.
- Adauga stafidele (le poti hidrata in apa calda sau esenta de rom, daca doresti, inainte de a le incorpora in compozitie).
- Asamblarea preparatului:
- Preincalzeste cuptorul la 180°C.
- Unge o tava mare de cuptor (de preferat o tava adanca) cu untul si tapeteaza uniform cu pesmetul.
- Amesteca pastele fierte cu compozitia de branza, asigurandu-te ca sunt bine acoperite.
- Toarna tot amestecul in tava pregatita si niveleaza suprafata.
- Coacerea:
- Introdu tava in cuptorul preincalzit si coace timp de 35-40 de minute, sau pana cand preparatul capata o crusta aurie frumoasa.
- Servirea:
- Lasa pastele sa se raceasca putin inainte de a le taia in portii.
- Se pot servi calde sau reci, simple sau cu un topping de smantana, miere sau dulceata.
Pofta buna!
Sursa: www.savoriurbane.com
Sursa foto: freepik