Pavlova

/ / Modificat: 2012-06-20
Pavlova

Prajitura Pavlova este un desert de origine australiana, o combinatie surprinzatoare de bezea, frisca si fructe.

Foto: wikimedia.org

Timp de preparare

120 de minute

Dificultate

Medie

Ingrediente

5 albusuri ou

250 g zahar

1 lingura otet

1 lingurita amidon

500 ml frisca lichida

50 g zahar pudra

300 g fructe de padure

Mod de preparare

Bate albusurile spuma, intr-un vas perfect curat. Adauga zaharul treptat si continua mixarea pana se topesc cristalele de zahar.

Adauga otetul si omogenizeaza, apoi inglobeaza amidonul.

Toarna bezeaua intr-o tava de tort, tapetata cu hartie de copt. Pune bezeaua la copt, la 100 de grade, timp de 60 de minute, avand grija sa lasi usa cuptorului intredeschisa.

Lasa blatul la racit, cateva ore.

Intre timp, pregateste frisca si indulceste-o cu putin zahar pudra.

Acopera blatul de bezea cu frisca, iar deasupra aseaza fructe de padure.

Tipul bucatariei

Internationala

Taguri Bezea Fructe de padure Frisca

Articole recomandate

Citeste si despre