Pere marinate in spuma de brandy

/ / Modificat: 2014-07-30
Pere marinate in spuma de brandy

Perele marinate in spuma de brandy reprezinta un desert care pe cat de extravagant suna, pe atat este de simplu de facut. Profita de perele de vara pentru a le transforma intr-un desert cu adevarat impresionant si savuros!

Timp de preparare

40 min.  

Dificultate

usor

Ingrediente

2 pere

1.5 linguri suc de lamaie

1 pastaie de vanilie

65 ml vin alb dulce

50 g zahar

2 oua mari

75 ml lapte

2-3 linguri brandy

Mod de preparare

Spala si taie perele in jumatati sau sferturi, pe lung, apoi indeparteaza-le cotoarele. Stropeste-le imediat cu sucul de lamaie, pentru a nu-si schimba culoarea. Pune-le intr-o oala, amesteca-le cu semintele din pastaia de vanilie si jumatate din cantitatea de zahar.

Toarna vinul peste ele, apoi pune-le la fiert, la foc mic, timp de 20 de minute. Stinge focul si lasa fructele sa se raceasca. Separa ouale si amesteca galbenusurile cu laptele si restul de zahar. Amesteca-le continuu la bain-marie, pana se ingroasa si se transforma intr-un fel de spuma.

Cu putin timp inainte de stinge focul la baia de aburi, toarna brandy-ul. Asaza perele pe un platou si toarna spuma formata peste ele.

Taguri Retete pere

Articole recomandate

Citeste si despre