Perele marinate in spuma de brandy reprezinta un desert care pe cat de extravagant suna, pe atat este de simplu de facut. Profita de perele de vara pentru a le transforma intr-un desert cu adevarat impresionant si savuros!
Timp de preparare
40 min.
Dificultate
usor
Ingrediente
2 pere
1.5 linguri suc de lamaie
1 pastaie de vanilie
65 ml vin alb dulce
50 g zahar
2 oua mari
75 ml lapte
2-3 linguri brandy
Mod de preparare
Spala si taie perele in jumatati sau sferturi, pe lung, apoi indeparteaza-le cotoarele. Stropeste-le imediat cu sucul de lamaie, pentru a nu-si schimba culoarea. Pune-le intr-o oala, amesteca-le cu semintele din pastaia de vanilie si jumatate din cantitatea de zahar.
Toarna vinul peste ele, apoi pune-le la fiert, la foc mic, timp de 20 de minute. Stinge focul si lasa fructele sa se raceasca. Separa ouale si amesteca galbenusurile cu laptele si restul de zahar. Amesteca-le continuu la bain-marie, pana se ingroasa si se transforma intr-un fel de spuma.
Cu putin timp inainte de stinge focul la baia de aburi, toarna brandy-ul. Asaza perele pe un platou si toarna spuma formata peste ele.