Piscoturile sunt deserturi delicate, ideale pentru diverse prajituri sau pentru gustarea de la ceai. Se prepara usor, sunt pufoase si delicioase, preferate atat de cei mici, cat si de cei mari.
Timp de preparare
40 minute
Dificultate
Usor
Ingrediente
70 grame faina pentru cozonac
3 galbenusuri
3 albusuri
1/2 lingurita sare de lamaie
60 grame zahar
1 lingurita vanilie
zahar pudra
Mod de preparare
Bate bine galbenusurile cu un mixer. Adauga si 2 linguri de zahar si mai bate timp de 5 minute. Adauga vanilia si incorporeaza usor si faina. Separat, bate bine albusurile pana obtii o bezea.
Adauga sarea de lamaie si mai bate pana cand bezeaua se intareste. Adauga treptat si zaharul si bate bine. Incorporeaza apoi usor albusurile peste galbenusuri.
Transfera toata compozitia intr-un pos si formeaza piscoturile intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Pudreaza apoi piscoturile cu zahar si da la cuptor pentru 10 - 15 minute.
Cand sunt gata, scoate piscoturile si lasa-le sa se raceasca complet.
Tipul bucatariei
Bucataria internationala