Placinta cu branza de vaci

/ / Modificat: 2013-04-09
Placinta cu branza de vaci

Placinta cu branza de vaci este aromata si usor de preparat. Este un desert ideal in zilele in care ai pofta de ceva dulce si gustos. Se poate servi cu fructe proaspete.

Timp de preparare

60 de minute  

Dificultate

Usor

Ingrediente

400 grame branza de vaci

150 grame zahar

1/2 lingurita sare

2 galbenusuri

2 albusuri batute

70 grame crema de vanilie

2 lingurite extract de vanilie

150 ml lapte

1 lingurita suc de lamaie

30 grame unt topit

aluat pentru placinta

Mod de preparare

Incinge cuptorul la 170 de grade. Amesteca branza, zaharul, sarea si galbenusurile intr-un bol. Adauga treptat crema de vanilie, extractul de vanilie, laptele, lamaia si untul topit.

Amesteca totul foarte bine, pana obtii o crema omogena. Incorporeaza apoi si albusurile bine batute.

Intinde aluatul intr-o forma rotunda si toarna peste el compozitia cu branza.

Da tava la cuptor pentru 30 - 45 de minute. Cand este gata, lasa sa se raceasca inainte de a servi.  

Tipul bucatariei

Internationala

Taguri Placinta Branza Zahar Oua Vanilie Lapte Unt Desert

Articole recomandate

Citeste si despre