Placinta cu dovleac

/ / Modificat: 2012-05-09
Placinta cu dovleac

Placinta cu dovleac este foarte aromata si se pastreaza proaspata cateva zile.

Foto: howaboutsomegreektonight.com

Timp de preparare

50 minute

Dificultate

Medie

Ingrediente

1 pachet foi de placinta

1 kg dovleac ras

200 g zahar

2 lingurite scortisoara

1 plic zahar vanilat

1 cub de unt

Mod de preparare

Pregateste mai intai umplutura de dovleac. Curata dovleacul de coaja, scoate-i semintele si miezul, apoi da-l pe razatoarea mare.

Pune dovleacul la calit, impreuna cu zaharul, amestecand permanent, pana se inmoaie. Adauga scortisoara pudra, pentru o aroma deosebita.

Imparte foile de placinta in doua parti egale. Unge-le cu putin unt pe fiecare in parte.

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt aseaza jumatate din aluat, acoper-o cu umplutura de dovleac, apoi acoper-o cu cealalta jumatate de foi de placinta.

Pune placinta la copt, circa 30 de minute, la foc mic.

Serveste placinta dupa ce s-a racit, pudrata cu zahar.

Taguri Desert Placinte Dovleac

Articole recomandate

Citeste si despre