Placinta cu iaurt se serveste rece, pudrata cu zahar si este desertul potrivit pentru cei mici.
Timp de preparare
50 minute
Dificultate
Medie
Ingrediente
1/2 pachet foi de placinta
500 ml iaurt
300 g branza dulce
100 g zahar pudra
coaja rasa de lamaie
1 plic zahar vanilat
3-4 oua
50 g stafide
Mod de preparare
Imparte aluatul de placinta in jumatate. Unge foile de placinta cu putin ulei intre ele.
Pregateste umplutura de iaurt, amestecand branzica, ouale, iaurtul, zaharul, coaja de lamaie, zaharul vanilat si stafidele. Trebuie sa iti iasa o crema lichida.
Aseaza jumatate din foile de placinta intr-o tava tapetata cu hartie de copt, acopera totul cu umplutura de iaurt, apoi aseaza cealalta jumate de foi de placinta.
Pune placinta la copt, in cuptorul preincalzit, la foc mic, circa 40 de minute.
Dupa ce placinta s-a copt, las-o la racit, apoi pudreaz-o cu zahar.
Trucuri
Pastreaza placinta la frigider si pudreaz-o cu zahar doar in momentul servirii.