Retetele simple sunt, de regula, si cele mai gustoase, este si cazul placinetei cu mere.
Timp de preparare
60 de minute
Dificultate
Medie
Ingrediente
1 kg mere
2 linguri zahar tos
1 cana zahar pudra
2 cani faina
1 praf de copt
1 cana lapte
1 pahar ulei
3 oua
coaja si zeama de la o lamaie
scortisoara, dupa gust
Mod de preparare
Curata merele de coaja si da-le prin razatoarea mare. Pe masura ce le razi, stropeste-le cu zeama de lamaie, pentru a nu oxida.
Pune merele la calit cu doua linguri de zahar si scortisoara. Tine-le pe foc pana scade zeama lasata, avand grija sa nu se lipeasca.
Lasa compozitia de mere la racit si pregateste aluatul de placinta.
Intr-un bol incapator adauga ingredientele uscate, apoi pune-le si pe cele lichide. Amesteca bine cu mixerul, astfel incat sa ai compozitia unei smantani mai groase.
Pregateste o tava tapetata cu hartie de copt, toarna 3/4 din aluatul obtinut, pune compozitia de mere si acopera cu restul de aluat.
Pune placinta la copt, la foc mediu, circa 25 de minute.
Lasa placinta la racit, apoi pudreaz-o cu zahar.
Trucuri
Fa proba cu scobitoarea sa afli daca placinta este coapta in interior.
Tipul bucatariei
Internationala