Placinta cu struguri este o reteta delicioasa de toamna, care te ajuta sa satisfaci pofta de "ceva dulce" a familiei, intr-un mod sanatos si hranitor.
Timp de preparare
70 min.
Dificultate
medie
Ingrediente
300 g struguri
200 g faina
3 oua
35 ml lapte
90 g zahar
180 g unt
100 g nuci
1 plic zahar vanilat
Mod de preparare
Incepe prin a separa albusurile de galbenusuri.
Intr-un bol separat, amesteca zaharul cu faina, adauga untul, laptele si galbenusurile. Framanta compozitia pana devine un aluat omogen. Impacheteaza-l apoi in folie de plastic si lasa-l la frigider cam jumatate de ora.
Separat, bate albusurile spuma si adauga zaharul vanilat.
Spala strugurii si pune-i la scurs. Piseaza si nucile, dar nu foarte marunt.
Scoate aluatul de la frigider si intinde-l cu facaletul.
Unge o tava cu unt si tapeteaz-o cu faina, apoi pune foaia. Adauga albusul batut spuma, si strugurii si nucile.
Se lasa la cuptor, la foc potrivit, cam 30-40 minute.
Se decoreaza cu zahar pudra.