Placinta de dovleac cu nuca

/ / Modificat: 2012-07-04
Placinta de dovleac cu nuca

Nu-i asa ca dovleacul portocaliu ti-a facut cu ochiul de pe tarabele taranilor? Daca te-ai hotarat sa pregatesti o placinta cu dovleac, noi iti oferim o reteta delicioasa, iar cei dragi vor fi incantati.

Foto: verticalonline.ro

Timp de preparare

1 h

Dificultate

Medie

Ingrediente

Aluat

1 cana zahar pudra

2 cani faina

1 praf de copt

1 cana lapte

1 pahar ulei

3 oua

coaja si zeama de la o lamaie

Umplutura

1 kg dovleac ras

100 g unt

100 g zahar

100 g miez de nuca, tocat marunt

scortisoara, dupa gust

Mod de preparare

Pregateste mai intai alautul pentru placinta. Intr-un bol incapator adauga ingredientele uscate, apoi pune-le si pe cele lichide. Amesteca bine cu mixerul, astfel incat sa ai compozitia unei smantani mai groase.

Pentru umplutura, pune dovleacul ras la calit, intr-o cratita incapatoare, alaturi de unt. Adauga apoi zaharul si scortiosara si lasa compozitia sa fiarba cam 15 minute. Lasa umplutura de dovleac la racit, apoi adauga miezul de nuca, tocat marunt.

Pregateste o tava tapetata cu hartie de copt, toarna 3/4 din aluatul obtinut, pune compozitia de dovleac si acopera cu restul de aluat.

Pune placinta la copt, la foc mediu, circa 25 de minute.

Lasa placinta la racit, apoi pudreaz-o cu zahar.

Tipul bucatariei

Internationala

Taguri Placinta Dovleac Nuca

Articole recomandate

Citeste si despre