Placinta dobrogeana cu branza este perfecta pentru o masa in weekend, cand toata familia se aduna in jurul mesei.
Timp de preparare
60 minute
Dificultate
medie
Ingrediente
1 pachet foi de placinta (400 g)
600 g branza de vaci
400 g telemea de vaca
7 oua
400 g smantana
sare
ulei pentru uns foile
Mod de preparare
Pregateste mai intai umplutura de branza, amestecand branza de vaci cu telemea rasa si 3 oua.
Unge cu putin ulei o tava incapatoare, apoi ia fiecare foaie de placinta si unge-o cu ulei.
Pe foaia de placinta astfel preparata se pune din loc in loc cate-o gramajoara de umplutura, dar numai pe jumatate din suprafata acesteia. Acoperi apoi cu cealalta jumatate de foaie si incepi sa strangi cu mana, ca sa ti se increteasca ruloul respectiv.
Procedeaza asa cu toate foile de placinta, apoi aseaza-le una langa alta in tava. Stropeste-le cu putin ulei si baga tava la copt, pana cand placinta devine aurie, adica circa 10 minute.
Dupa acest moment, toarna deasupra placintei un amestec din 4 oua si smantana, batute cu putina sare.
Da placinta din nou la cuptor, aproximativ 25 de minute.
Trucuri
Serveste placinta atat calda, cat si rece cu un pahar de iaurt alaturi.
Aseaza rulourile din foi de placinta intr-o forma rotunda, asezandu-le in forma de melc.