Popcorn cu caramel

/ / Modificat: 2012-06-25
Popcorn cu caramel

Popcornul cu caramel este o alternativa dulce la popcornul clasic, cu sare, si este cea mai potrivita alegere pentru gustarile zilnice ale copiilor si ale membrilor familiei. Iata o reteta simpla si savuroasa pentru iesirile la picnic, serile cu filme in familie sau alte ocazii speciale!

Foto: frugallivingandhavingfun.com

Timp de preparare

10 min.

Dificultate

usor

Ingrediente

100 g popcorn

300 g unt

300 g zahar brun

Mod de preparare

Pune cate o portie de porumb intr-un castron termorezistent cu capac si baga-l la microunde, cam 2.5 minute, la temperatura cea mai mare. Repeta procesul pana termini toata cantitatea de porumb.

Topeste untul intr-o cratita si adauga apoi zaharul brun. Lasa cratita la foc mic, astfel incat zaharul sa se topeasca treptat.

Cand s-a topit tot zaharul, se pune amestecul peste toata cantitatea de popcorn si se amesteca bine cu o lingura mare (nu cu mana, deoarece frige). Se lasa la racit.

Popcornul va deveni crocant si delicios.

Valori nutritrionale per 100 g

Calorii: 381

Grasimi: 1.4 g

Proteine: 2 g

Glucide 90.06 g

Articole recomandate

Citeste si despre