Prajiturile cu banane sau asa-numitele "banana bread" sunt foarte populare pe continetul american. Incerca reteta sa te convingi cat de gustoasa este o asemenea prajitura.
Foto: banana-bread.biz
Timp de preparare
40 minute
Dificultate
Medie
Ingrediente
Aluat
125 g margarina
60 g zahar pudra
2 oua
2 banane mari, coapte
160 g faina cu agent de crestere
1 lingurita bicarbonat
30 g lapte condensat
Glazura
100 g zahar pudra
30 g crema de branza
2 linguri suc de portocala
Mod de preparare
Mixeaza margarina si zaharul, pana obtii o compozitie spumoasa, aerata, apoi adauga ouale, pe rand.
Paseaza pulpa de banane si adaug-o in aceasta compozitie, apoi incorporeaza laptele condensat.
Adauga faina cernuta, amestecata cu bicarbonatul si amesteca totul foarte bine, astfel incat sa nu iti ramana cocoloase.
Toarna acest aluat intr-o forma de tort, tapetata cu hartie de copt si da-l la copt, la foc mediu (180 grade), circa 30 de minute.
Lasa prajitura la racit si pregateste o glazura.
Amesteca crema de branza cu zaharul pudra si doua linguri de suc de portocala.
Acopera prajitura cu aceasta glazura.
Trucuri
Poti orna prajitura cu niste coaja de portocala confiata sau cu nuca de cocos.
Numar de portii
16