Prajitura cu cafea si mascarpone este un desert mai neconventional, dar extrem de gustos si rafinat.
Foto: 20somethingcupcakes.com
Timp de preparare
40 min + 4 ore (frigider)
Dificultate
greu
Ingrediente
Blat
8 oua
o cana de zahar
o cana de faina
1/2 pachet de unt
1 pliculet praf de copt
Crema
200 g ciocolata alba
250 ml frisca lichida
250 g mascarpone
5 g gelatina
Glazura
50 ml frisca lichida
100 g ciocolata amaruie
50 g unt
+ 15 piscoturi si o cana de cafea tare
Mod de preparare
Pentru blat, mixeaza untul cu zaharul, adauga galbenurile si incorporeaza-le pe rand. Amesteca faina cu praful de copt si adaug-o peste compozitia cu oua. Bate albusurile spuma, separat, si adauga-le si pe ele in aluat. Se coc doua foi de prajitura din aceasta compozitie.
Pentru crema, tine gelatina in cateva linguri de apa rece. Topeste ciocolata alba in 100 ml de frisca lichida si da-o de pe foc inainte sa inceapa sa fiarba. Adauga gelatina dupa ce s-a racit si lasa crema la frigider cateva ore. Se scoate si se incorporeaza cu mixerul branza de mascarpone si restul de frisca lichida.
Se insiropeaza blaturile, se adauga 1/2 din crema peste primul rand, se pun piscoturile inmuiate in cafea, apoi restul de crema si cel de-al doilea blat.
Topeste ciocolata amaruie cu untul si frisca si adaug-o deasupra prajiturii.