Prajitura cu capsuni

/ / Modificat: 2012-09-18
Prajitura cu capsuni

Prajitura cu capsuni este un desert clasic al bucatariei romanesti, care prezinta avantajul ca se pregateste din ingrediente putine.

Foto: foodista.com

Timp de preparare

60 minute

Dificultate

Usor

Ingrediente

300 g capsuni

6 oua

6 linguri zahar pudra

6 linguri faina

15 ml zeama lamaie

coaja rasa de lamaie

zahar pudra pentru decor

Mod de preparare

Spala capsunile si presara deasupra lor zaharul. Lasa-le deoparte si pregateste aluatul.

Separa ouale, iar galbenusurile bate-le cu zaharul pudra. Adauga cate o lingura de zahar si mixeaza foarte bine, pana termini toata cantitatea.

Adauga faina, in ploaie, dar amesteca de sus in jos, foarte usor, cu o lingura de lemn.

Albusurile le bati spuma cu zeama si coaja de lamaie, apoi le pui peste galbenusuri.

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt torni compozitia, niveland cu lingura. Aseaza deasupra capsunile scurse de zeama lasata.

Pune prajitura la cuptor, la foc mediu, pana se rumeneste putin si trece testul scobitorii.

Lasa prajitura putin la racit, apoi tai-o felii si pudreaz-o cu zahar.

Tipul bucatariei

Internationala

Taguri Prajitura Capsune

Articole recomandate

Citeste si despre