Prajitura cu crema de caramel este foarte fina si poate fi pregatita pentru diverse ocazii.
Foto: thesouthernepicurean.wordpress.com
Timp de preparare
30 minute
Dificultate
usor
Ingrediente
Blat
5 oua
10 linguri zahar
1 lingurita praf de copt
3 linguri ulei
9 linguri faina
1 esenta vanilie
Crema caramel
200 g zahar
100 g unt
1 esenta vanilie
150 g frisca
Mod de preparare
Mixeaza albusurile cu zaharul, adauga galbenusurile, uleiul, esenta, iar la final faina amestecata cu praful de copt. Tapeteaza o tava cu hartie de copt si toarna aluatul.
Se coace in cuptorul deja incins, timp de 20-25 minute. Blatul se lasa sa se raceasca si se taie in doua pe orizontala.
Intre timp pregateste crema caramel. Topeste zaharul pana devine lichid si capata o culoare aurie. Da vasul deoparte si adauga, cu grija, frisca lichida. Amesteca pana se topeste caramelul si se adauga untul.
Pune vasul din nou pe foc si fierbe compozitia, amestecand continuu, pana capata consistenta unei smantani groase.
Lasa crema sa ajunga la temperatura camerei, apoi toarn-o intre cele doua foi.
Tipul bucatariei
Internationala