Nucile sunt recomandate in dieta zilnica a fiecarei persoane, datorita proprietatilor acestora in prevenirea anumitor afectiuni. Asa ca, imbinand utilul cu placutul, poti pregati un desert delicios cu nuca.
Foto: reteteinimagini.com
Timp de preparare
60 minute
Dificultate
Medie
Ingrediente
Aluat
400 g faina
100 g zahar
75 ml ulei
1 ou
1 lingurita amoniac
zeama de la o lamaie
1 pahar apa (200 ml)
Crema
500 g nuci
500 g smantana grasa
1 esenta vanilie (10 ml)
150 g zahar pudra
Mod de preparare
Pregateste mai intai aluatul. Pune zaharul la caramelizat, apoi adauga apa si lasa totul sa se dizolve, astfel incat sa obtii un fel de sirop. Amesteca totul cu ulei, ou si amoniacul stins cu zeama de lamaie. Adauga faina, pana obtii un aluat care nu se va lipi de maini.
Imparte aluatul in patru foi, apoi pune-le rand pe rand la copt, in cuptorul preincalzit.
Pregateste crema de nuci, amestecand smantana cu zaharul, nuca macinata si esenta de vanilie.
Unge foile cu aceasta crema, apoi pune prajitura la rece.