Prajitura cu crema de rom

/ / Modificat: 2014-01-13
Prajitura cu crema de rom

Intampina-ti invitatii cu un desert delicios si savuros: prajitura cu crema de rom. Aceasta se prepara foarte usor si are o aroma speciala si incantatoare.

Timp de preparare

45 min

Dificultate

usor  

Ingrediente

380 g faina

90 g zahar

240 g unt

3 galbenusuri

1 plic de praf de copt

150 g zahar pudra

2 linguri de dulceata

2 linguri de cacao

rom

Mod de preparare

Amesteca faina cu praful de copt intr-un bol mare impreuna cu zaharul, 140 g unt si 3 galbenusuri de ou pana cand obtii o compozitie omogena. Imparte aluatul obtinut in trei parti egale si coace-le pe dosul unei tavi pentru aproximativ 10 minute.

Separat, amesteca restul de unt cu zaharul pudra, dulceata, cacaua si romul pana cand obtii o crema consistenta. Dupa ce se coc foile, faramiteaza una dintre ele si adaug-o in crema. Bate cele 3 albusuri ramase de la oua la bain-marie impreuna cu zaharul pana cand se leaga.

Pune intr-o tava o foaie de aluat, crema si cealalta foaie, apoi toarna si amestecul de albusuri si da compozitia la cuptor pentru 10 minute.

Taguri Retete prajituri

Articole recomandate

Citeste si despre