In cautarea retetelor inedite, gospodinele au inventat o prajitura deosebita, cu Fanta. Prajitura Fanta este una dintre cele mai populare si delicioase deserturi, care nu are cum sa nu fie pe placul intregii familii.
Foto: mikibutnaru.blogspot.com
Timp de preparare: 60 minute
Dificultate: usor
Ingrediente
Aluat
- 6 oua
- 4 linguri faina
- 6 linguri zahar
- 2 linguri cacao
- 1 lingurita praf de copt
- 90 ml ulei
Crema
- 500 g branza de vaci
- 200 g zahar pudra
- 250 g unt
Glazura
- 1 l Fanta
- 4 linguri zahar
- 2 plicuri budinca vanilie
Mod de preparare
Pregateste un aluat de pandispan din ingredientele mentionate, apoi toarna compozitia intr-o tava inalta, tapetata cu hartie de copt si da-o la cuptor, la foc mediu, circa 30 de minute.
Intre timp, pregateste crema de branza.
Pentru crema de branza trebuie sa mixezi branza de vaci cu untul aflat la temperatura camerei, adaugi zaharul pudra si continui sa amesteci pana ce totul capata aspect de pasta.
Lasa blatul la racit, apoi acopera-l cu crema de branza, pe care o intinzi uniform cu ajutorul unei spatule. Acopera totul si da la frigider cateva ore.
Pregateste budinca de vanilie potrivit instructiunilor de pe plic, dar inlocuieste laptele cu fanta.
Toarna budinca peste prajitura, apoi las-o la racit, la frigider.
Serveste prajitura rece.