Prajitura cu migdale se poate servi dimineata la cafea sau ca gustare, pe parcursul intregii zile.
Foto: bobsredmill.com
Timp de preparare
60 minute
Dificultate
Mediu
Ingrediente
6 albusuri
150 g zahar
1 plic zahar vanilat (1 esenta vanilie)
125 g unt proaspat
125 g faina
125 g migdale
Mod de preparare
Bate albusurile spuma, apoi adauga treptat zaharul si zaharul vanilat si continua procesul de mixare. Separat, freaca spuma untul, apoi amesteca-l cu faina si cu albusurile.
Adauga in compozitie migdalele curatite si macinate. Toarna compozitia intr-o tava dreptunghiulara, unsa cu unt si presarata cu faina si da o la cuptor la foc potrivit.
Lasa prajitura la copt pana se rumeneste usor, circa 25 de minute. Lasa prajitura la racit, apoi portioneaz-o, dupa plac, in romburi sau patrate.
Tipul bucatariei
Internationala