Prajitura cu morcovi si ghimbir este foarte sanatoasa si aromata si poate fi pregatita ca gustare pentru copii.
Foto: steenbergs.co.uk
Timp de preparare
60 minute
Dificultate
Mediu
Ingrediente
Blat
4 morcovi rasi
1/4 radacina ghimbir ras
300 g faina
200 g zahar
150 ml ulei
4 oua
100 g nuci maruntite
1 lingurita praf de copt
1 lingurita bicabonat de sodiu
1 lingurita scortisoara
1 praf nucsoara
1 praf de sare
Glazura
200 g mascarpone
100 g unt nesarat
3 linguri zahar pudra
1 lingurita esenta vanilie
100 g nuci tocate
Mod de preparare
Amesteca faina, bicarbonatul, praful de copt, uleiul, zaharul si ouale, adauga mirodeniile, iar la sfarsit, imcorporeaza morcovul ras, ghimbirul si nucile.
Toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Lasa prajitura sa se coaca in cuptorul preincalzit, la 180 de grade, circa 20 de minute.
Intre timp, pregateste glazura de mascarpone. Mixeaza crema de mascarpone cu untul la temperatura camerei, adauga zaharul pudra si esenta de vanilie, apoi incorporeaza nucile.
Lasa prajitura la racit, apoi unge-o cu glazura pregatita.
Serveste prajitura aceasta rece.
Tipul bucatariei
Internationala