Prajitura cu nuca si cafea

/ / Modificat: 2012-06-25
Prajitura cu nuca si cafea

Prajitura cu nuca si cafea este un desert aromat, pe care il poti pregati in zilele de weekend sau ori de cate ori vrei sa-ti impresionezi invitatii.

Foto: mygloriousfood.com

Timp de preparare

90 de minute

Dificultate

mediu

Ingrediente

Blat

6 oua

150 g zahar

150 g nuca macinata

50 g faina

Crema

1 pachet unt

200 g zahar pudra

3 lingurite ness

2 galbenusuri

100 g nuca prajita

Glazura

100 g ciocolata neagra

100 ml frisca lichida

Mod de preparare

Pregateste mai intai blatul. Mixeaza ouale cu zaharul, pana obtii o compozitie spumoasa, adauga apoi faina amestecata cu praful de copt si miezul de nuca. Pune aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si lasa totul la 180 de grade, circa 20 de minute.

Intre timp, pregateste creme de cafea. Amesteca untul cu zaharul pudra, adauga ness-ul si galbenusurile, iar la final, adauga nuca taiata grob.

Pregateste glazura. Topeste ciocolata si frisca la bain-marie, astfel incat sa obtii o glazura fina.

Intinde aceasta crema peste blatul racit si acopera totul cu glazura de ciocolata.

Dupa preferinta, poti decora aceasta prajitura cu miez de nuca, fulgi de ciocolata, etc.

Trucuri

Poti pregati aceasta prajitura intr-o forma rotunda, sub forma de tort.

Taguri Nuca Cafea Prajitura

Articole recomandate

Citeste si despre