Prajitura cu pere si sos de vanilie

/ / Modificat: 2017-04-11
Prajitura cu pere si sos de vanilie

Un desert simplu si aromat, prajitura cu pere si sos de vanilie ii va cuceri pe cei mici de la prima degustare! Iata cum o pregatesti!

Timp de preparare: 3 1/2 ore

Dificultate: usoara

Ingrediente

Aluat
200 g unt
100 g smantana
1 ou
25 ml lapte
100 g zahar pudra
400 g faina
sare
vanilie

Umplutura
4-5 pere
50 g zahar
zeama de la o lamaie
scortisoara

Sos
200 g smantana
1 ou
2 linguri zahar vanilat
1 lingura de unt

Mod de preparare

Amesteca ingredientele pentru aluatul prajiturii in vasul unui robot de bucatarie pana cand obtii o compozitie omogena. Da-o la rece timp de cel putin 2 ore. La sfarsitul acestui interval, tapeteaza o forma de tarta cu acest aluat, inteapa-l cu furculita, dupa care asaza perele feliate si stropeste-le cu zeama de lamaie. Presara zaharul si un strop de scortisoara.

Da prajitura la cuptorul preincalzit la 180 C, la foc mediu, si las-o circa 25 de minute. Intre timp, pregateste sosul amestecand intr-o craticioara untul, oul, zaharul vanilat si smantana pana cand obtii o compozitie bine inchegata.

Toarna sosul peste prajitura si mai las-o la cuptor inca 10-15 minute. Serveste prajitura cu cate o cupa de inghetata de vanilie sau cu frisca.

Taguri Retete prajituri

Articole recomandate

Citeste si despre