Prajitura cu zmeura si urda se serveste neaparat rece, de la frigider, fiind unul dintre deserturile specifice de vara.
Foto: avocadopesto.wordpress.com
Timp de preparare
80 minute + 2 ore (la frigider)
Dificultate
Mediu
Ingrediente
Blat
4 oua
150 g zahar
3 linguri apa fierbinte
200 g faina
1 lingurita pudra roscove
3 lingurite ulei
1/2 plic praf de copt
Crema
250 g urda
200 g crema de branza
250 ml frisca
250 g zmeura
2 lingurite miere
100 g zahar brun
1 plic gelatina
Mod de preparare
Separa albusurile de galbenusuri.Albusurile le bati spuma cu zaharul. Adauga galbenusurile unul cate unul alternand cu apa fierbinte si uleiul. Cerne deasupra faina amestecata cu pudra de roscove si praful de copt. Toarna compozitia obtinuta intr-o tava tapetata cu hartie de copt . Pune prajitura la copt, la foc potrivit.
Urda, crema de branza, zaharul, mierea si zaharul brun vanilat se pun intr-un robot si le mixezi bine pana obtii o crema fina. Adauga gelatina dizolvata in 50 ml apa si omogenizeaza bine.Compozitia obtinuta se toarna peste frisca batuta spuma, se adauga si zmeura si se incorporeaza cu miscari lente.
Prajitura se monteaza in forma care ai copt blatul. Crema se toarna peste blatul racit, se introduce la frigider pentru 2-3 ore pana se incheaga bine. Se decoreaza cu zmeura.