Prajitura cu zmeura si crema de urda

/ / Modificat: 2012-09-19
Prajitura cu zmeura si crema de urda

Prajitura cu zmeura si urda se serveste neaparat rece, de la frigider, fiind unul dintre deserturile specifice de vara.

Foto: avocadopesto.wordpress.com

Timp de preparare

80 minute + 2 ore (la frigider)

Dificultate

Mediu

Ingrediente

Blat

4 oua

150 g zahar

3 linguri apa fierbinte

200 g faina

1 lingurita pudra roscove

3 lingurite ulei

1/2 plic praf de copt

Crema

250 g urda

200 g crema de branza

250 ml frisca

250 g zmeura

2 lingurite miere

100 g zahar brun

1 plic gelatina

Mod de preparare

Separa albusurile de galbenusuri.Albusurile le bati spuma cu zaharul. Adauga galbenusurile unul cate unul alternand cu apa fierbinte si uleiul. Cerne deasupra faina amestecata cu pudra de roscove si praful de copt. Toarna compozitia obtinuta intr-o tava tapetata cu hartie de copt . Pune prajitura la copt, la foc potrivit.

Urda, crema de branza, zaharul, mierea si zaharul brun vanilat se pun intr-un robot si le mixezi bine pana obtii o crema fina. Adauga gelatina dizolvata in 50 ml apa si omogenizeaza bine.Compozitia obtinuta se toarna peste frisca batuta spuma, se adauga si zmeura si se incorporeaza cu miscari lente.

Prajitura se monteaza in forma care ai copt blatul. Crema se toarna peste blatul racit, se introduce la frigider pentru 2-3 ore pana se incheaga bine. Se decoreaza cu zmeura.

Taguri Prajitura

Articole recomandate

Citeste si despre