Prajitura frantuzeasca cu ciocolata este foarte fina si aromata, fiind un desert potrivit pentru weekend.
Timp de preparare
80 minute
Dificultate
Mediu
Ingrediente
180 g ciocolata
3 oua
125 g faina
250 g zahar
150 g alune prajite
150 g unt
1 lingurita unt moale
1/2 esenta vanilie
1 praf de sare
Mod de preparare
Amesteca faina cernuta cu sarea. Separat, mixeaza ouale cu zaharul si toarna treptat peste ele untul topit cu ciocolata.
Adauga esenta de vanilie, apoi incorporeaza gradual faina sarata, alunele prajite si mixeaza pana obtii un aluat perfect omogen.
Toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt, apoi las-o o ora, la foc mic.
Lasa prajitura la racit, apoi portioneaza-o, dupa plac.
Trucuri
Poti orna prajitura cu glazura de ciocolata si alune tocate marunt.
Tipul bucatariei
Franceza