Prajitura frantuzeasca cu ciocolata

/ / Modificat: 2012-08-14
Prajitura frantuzeasca cu ciocolata

Prajitura frantuzeasca cu ciocolata este foarte fina si aromata, fiind un desert potrivit pentru weekend.

Timp de preparare

80 minute

Dificultate

Mediu

Ingrediente

180 g ciocolata

3 oua

125 g faina

250 g zahar

150 g alune prajite

150 g unt

1 lingurita unt moale

1/2 esenta vanilie

1 praf de sare

Mod de preparare

Amesteca faina cernuta cu sarea. Separat, mixeaza ouale cu zaharul si toarna treptat peste ele untul topit cu ciocolata.

Adauga esenta de vanilie, apoi incorporeaza gradual faina sarata, alunele prajite si mixeaza pana obtii un aluat perfect omogen.

Toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt, apoi las-o o ora, la foc mic.

Lasa prajitura la racit, apoi portioneaza-o, dupa plac.

Trucuri

Poti orna prajitura cu glazura de ciocolata si alune tocate marunt.

Tipul bucatariei

Franceza

Taguri Prajituri Ciocolata

Articole recomandate

Citeste si despre