Prajitura frantuzeasca cu unt se prepara rapid si are o textura asemanatoare cu cea a unui chec.
Foto: sweetandcrumby.wordpress.com
Timp de preparare
50 minute
Dificultate
Usor
Ingrediente
250 g unt gras
200 g zahar
1 esenta vanilie
3 oua
500 g faina
200 ml lapte
100 g zahar pudra - cu aroma de vanilie (optional)
Mod de preparare
Incalzeste cuptorul la 180 de grade, iar intre timp pregateste aluatul pentru prajitura.
Amesteca untul cu zaharul si mixeaza-le pana obtii o compozitie spumoasa. Adauga ouale, unul cate unul, esenta de vanilie si laptele.
Incorporeaza faina si continua sa mixezi pana la perfecta omogenizare.
Toarna aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si da-o la copt, la 175 de grade, circa 40 de minute.
Serveste prajitura dupa ce s-a racit, pudrata cu zahar vanilat.
Tipul bucatariei
Internationala