Prajitura furnicuta

/ / Modificat: 2012-10-11
Prajitura furnicuta

Prajitura furnicuta este o prajitura cu mac, nuca si crema de cafea.

Timp de preparare

120 minute

Dificultate

Dificil

Ingrediente

Blat de nuca

4 albusuri

30 ml apa

150 g zahar

4 linguri faina

3 linguri nuca macinata

1/2 plic praf de copt

Blat cu mac

4 albusuri

30 ml apa

150 g zahar

4 linguri faina

3 linguri mac

1/2 plic praf de copt

Crema

8 galbenusuri

200 g zahar

100 ml cafea

250 g unt

Finisare

2 foi napolitane

100 g ciocolata

Mod de preparare

Pentru fiecare blat procedezi in acelasi mod: bati albusurile cu apa si un fir de sare, adaugi zaharul si bati pana ce acesta se topeste, iar spuma devine lucioasa.

Adauga faina cernuta, nuca (macul) si praful de copt, amesteca bine si pune compozitia in tava pe hartie de copt.

Pune fiecare blat la copt, cate 12-15 minute (fa proba scobitorii).

Pentru crema bati galbenusurile cu zahar, adaugi cafeaua si pui totul pe foc mic pana se ingroasa, amestecand continuu. In crema fierbinte adaugi untul si amesteci pana acesta se topeste.

Asamblare prajiturii se face astfel: asezi o foaie de napolitana, crema, blatul cu mac, din nou crema, blatul cu nuca, crema, foaie de napolitana, crema si ciocolata razuita.

Taguri Prajituri

Articole recomandate

Citeste si despre