Prajitura Greta Garbo este o prajitura clasica in bucataria romaneasca, fiind un desert extrem de consistent, datorita umpluturii cu nuci.
Timp de preparare
120 minute
Dificultate
Dificil
Ingrediente
Aluat
1 kg faina
200 g unt
250 ml smantana
1 cub drojdie
1 praf sare
Umplutura
400 g gem de caise
0,5 kg nuca macinata
200 g zahar
1 esenta vanilie
Glazura
100 g zahar
50 g cacao
30 g unt
Mod de preparare
Pregateste mai intai aluatul pentru prajitura, amestecand toate ingredientele pana la omogenizarea completa. Lasa aluatul la dospit, la loc caldut, circa 15 minute.
Intre timp, amesteca gemul cu nucile, zaharul si esenta de vanilie, pentru a obtine umplutura.
Imparte aluatul in patru parti egale si intinde-le sub forma de foi.
Aseaza alternativ foile si umplutura, intr-o tava incapatoare si lasa prajitura la dospit circa 30 de minute.
Pune prajitura la copt, circa 35 de minute, la foc mic.
Glaseaza prajitura cu glazura de cacao, obtinuta din unt topit, cacao si zahar.
Dupa ce ai intins glazura, portioneaza prajitura si las-o la racit.
Se serveste rece.
Tipul bucatariei
Internationala