Prajitura "Noaptea de Paste" este o adaptare dupa reteta prajiturii Regina Maria, o prajitura ce merita sa o puneti pe lista voastra cu retete de prajituri pentru Pasti.
Ingrediente
Pentru blatul cu vanilie:
- 4 oua
- 4 linguri zahar
- 2 linguri ulei
- 4 linguri faina
- un varf lingurita praf de copt
- esenta de vanilie
Pentru blatul cu nuca:
- 5 albusuri
- 5 linguri zahar
- 5 linguri nuca macinata
- 5 linguri pesmet de biscuiti
- 2 picaturi esenta de migdale
Pentru crema:
- 5 galbenusuri
- 100 g zahar pudra
- 2 linguri amidon
- 400 ml lapte
- 200 g ciocolata
- 200 g unt
Mod de preparare
Blat cu vanilie:
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Galbenusurile frecate cu ulei si esenta de vanilie le turnam peste albusuri si mixam usor. La sfarsit, incorporam faina amestecata cu praful de copt, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.
Citeste continuarea pe Kfetele.ro