Prajitura Snickers – reteta delicioasa cu blat fraged, caramel si crema spumoasa

/ / Modificat: 2025-04-16
Prajitura Snickers – reteta delicioasa cu blat fraged, caramel si crema spumoasa

O prajitura spectaculoasa, cu straturi bogate si gust intens de caramel, arahide si ciocolata. Ideala pentru ocazii speciale sau cand vrei sa impresionezi!

Ingrediente

Pentru blat:

  • 500 g faina 000

  • 200 g unt moale (min. 80% grasime)

  • 150 g zahar pudra

  • 8 galbenusuri

  • 150 g arahide macinate mare

  • un praf de sare

  • vanilie sau 1 plic de zahar vanilat

Pentru sosul caramel:

  • 200 g zahar

  • 100 g unt (min. 80% grasime)

  • 200 ml frisca naturala (min. 30% grasime)

  • o priza de sare

Pentru crema spumoasa:

  • 275 g albus (aprox. 8 buc)

  • 500 g zahar

  • 350 g unt de arahide crunchy

  • 100 g unt moale (min. 80% grasime)

  • 150 g arahide intregi

Pentru glazura:

  • 300 g ciocolata amaruie (min. 40% cacao)

  • 300 ml frisca naturala (min. 30% grasime)

  • 8 g gelatina foi

Mod de preparare

1. Prepararea blatului:

  1. Freaca untul moale cu zaharul pudra si vanilia pana devine cremos.

  2. Adauga galbenusurile pe rand, apoi incorporeaza faina cernuta, sarea si arahidele macinate mare.

  3. Framanta usor pana obtii un aluat omogen. Intinde aluatul intr-o tava (aprox. 30x40 cm) tapetata cu hartie de copt.

  4. Coace la 170°C (cuptor preincalzit) timp de 20-25 minute, pana devine usor auriu. Lasa sa se raceasca complet.

2. Prepararea sosului caramel:

  1. Topeste zaharul intr-o cratita cu fund gros, fara sa amesteci, pana devine lichid si auriu.

  2. Adauga untul si amesteca bine, apoi toarna frisca lichida incalzita si sarea.

  3. Fierbe 2-3 minute, apoi lasa la racit. Toarna caramelul peste blatul copt si rece.

3. Prepararea cremei spumoase:

  1. Bate albusurile spuma tare, apoi adauga zaharul treptat si mixeaza pana obtii o bezea ferma si lucioasa.

  2. Adauga untul de arahide si untul moale, mixand pana la omogenizare.

  3. Incorporeaza arahidele intregi si intinde crema peste stratul de caramel.

4. Glazura de ciocolata:

  1. Incalzeste frisca pana aproape de punctul de fierbere, apoi adauga ciocolata rupta bucatele si amesteca pana se topeste.

  2. Hidrateaza gelatina in apa rece, apoi topeste-o usor la bain-marie si incorporeaz-o in glazura calduta.

  3. Toarna glazura peste prajitura si niveleaza.

Tips & servire

  • Lasa prajitura la rece minimum 4-5 ore (ideal peste noapte) pentru a se fixa bine straturile.

  • Taie cu un cutit trecut prin apa fierbinte pentru margini curate.

Sursa: www.savoriurbane.com

Sursa foto: freepik

Taguri Prajitura Desert Caramel

Articole recomandate

Citeste si despre