Prajitura tavalita se prepara destul de usor si are avantajul de a se pastra mai multe zile la fel de proaspata.
Foto: mylittlebookcase.com.au
Timp de preparare
50 minute
Dificultate
Usor
Ingrediente
Blat
1/4 pachet de unt
2 oua
200 g zahar
300 g faina
200 ml lapte
2 linguri miere
1 lingurita bicarbonat
Glazura
200 g zahar
150 g unt
4 linguri cacao
Finisare
200 g nuca de cocos
200 g nuca macinata
Mod de preparare
Mixeaza ouale cu zaharul, mierea si untul. Adauga faina si laptele, in care s-a dizolvat bicarbonatul.
Omogenizeaza amestecul, astfel incat sa obtii consistenta unei smantani groase.
Toarna aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt, apoi da totul la cuptorul preincalzit, pentru 20 de minute.
Lasa prajitura la racit si tai-o cuburi potrivite.
Intre timp, pregateste glazura de ciocolata. Topeste untul, zaharul, laptele si cacao, pana rezulta un fel de ciocolata lichida.
Pune, pe rand, cuburile de prajitura in glazura de ciocolata, apoi tavaleste-le prin nuca de cocos sau nuca macinata.
Tipul bucatariei
Internationala