Ingrediente
4 oua
2 cani zahar
1 pachet margarina
coaja de la o lamaie
1 cana lapte
3 cani faina
praf de copt
cacao
Mod de preparare
Se amesteca galbenusurile cu zaharul, margarina si coaja de lamaie. Se adauga apoi laptele, faina si praful de copt si la sfarsit se adauga cele 4 albusuri batute spuma cu 2 linguri zahar.
Se pune in tava jumatate din compozitie si cealalta jumatate se amesteca cu cacao dupa care se adauga in tava.
Se coace la foc potrivit.
Reteta recomandata si gatita de mother2.
Sfaturi pentru o reteta si mai reusita
In compozitie se mai pot pune si stafide sau nuci, iar deasupra se pudreaza cu zahar.
"Eu intotdeauna in orice 'dulce' - prajitura sau tort - pun un varf de cutit de sare, deoarece putina sare scoate mai in evidenta dulcele. Stiti voi povestea cu 'Sarea in bucate'." - mother2