Prajituri vegane care pot fi facute de oricine

/ / Modificat: 2019-02-21
Prajituri vegane care pot fi facute de oricine

Adoptarea unui stil de viata raw-vegan este cu adevarat in tendinte in zilele noastre. Tot mai multe persoane analizeaza atent alimentele pe care doresc sa le introduca in corpul lor si nu isi permit sa faca excese.

In urmatorul articol, ti-am pregatit o serie de retete de prajituri vegane care pot fi facute de oricine!

Urmatoarele retete de prajituri sunt pe placul tuturor si sunt extrem de usor de realizat.

Prajitura cu cocos si ananas

Pentru a prepara aceasta prajitura, ai nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • 1 cutie de compot de ananas;
  • fulgi de nuca de cocos;
  • faina de quinoa;
  • ulei de cocos;
  • o jumatate de pastaie de vanilie;
  • 2 linguri de sirop de trestie.

In prima etapa, vei blendui bine compotul de ananas, pana cand vei obtine o pasta groasa si fina, iar ulterior vei adauga semintele de vanilie din pastaie.

Intr-un bol, se va amesteca combinatia rezultata cu faina de quinoa, din care va reiesi un aluat gros, dar fluid. Intregul amestec se va turna in tava unsa cu putin ulei si se va lasa la copt la foc mediu. Dupa ce am scos tava din cuptor, o vom lasa sa se raceasca, dupa care va fi gata de servire.

Batoane cu ovaz si mere

Pentru a prepara acest tip de batoane vegane, ai nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • 2 mere;
  • fulgi de ovaz;
  • migdale;
  • ulei de cocos;
  • miere;
  • scortisoara pudra.

In primul rand, se va extrage cotorul merelor si se vor taia cubulete, dupa care se vor adauga in blender alaturi de miere, ulei de cocos, scortisoara si migdale. Compozitia rezultata ar trebui sa fie una faramicioasa.

Dupa ce am faramitat fulgii de ovaz, ii amestecam cu compozitia din blender. Intregul amestec va fi turnat intr-o tava si se va taia forma batoanelor finale. Se va lasa la copt la foc mediu pana cand se rumeneste la suprafata. Dupa ce s-au racit, batoanele pot fi savurate.

Bomboane cu cafea

Pe cat de bine suna, pe atat de gustoase si de usor de realizat sunt. Pentru a prepara bomboanele cu cafea, ai nevoie doar de urmatoarele ingrediente:

  • caju;
  • ulei de cocos;
  • sirop cu rol de indulcitor (poate fi folosit orice tip de sirop);
  • 100 ml de espresso puternic.

Pentru a incepe procesul de realizare a bomboanelor cu cafea, vom turna in prima etapa espresso, uleiul de cocos si siropul in blender, la care vom adauga cele 200g de caju. Rezultatul final ar trebui sa aiba consisenta unei smantani.

Dupa acest pas, se toarna compozitia in forme de silicon (de tipul celor pentru gheata) si se pun in congelator. In momentul in care s-au intarit suficient, pot fi scoase si servite cu drag.

Totusi, ceea ce ramane trebuie sa se intoarca in congelator, caci bomboanele cu cafea se topesc foarte repede. Pot fi savurate oricand, la orice ora, si reprezinta o alternativa minunata pentru dulciurile nesanatoase pe care le gasim prin magazine.

Taguri Desert Prajituri

Articole recomandate

Citeste si despre