Reteta de papanasi fierti cu branza de vaci si pesmet

/ / Modificat: 2025-02-03
Reteta de papanasi fierti cu branza de vaci si pesmet

Va plac papanasii , dar vreti sa evitati prajelile? Mai jos avem o reteta delicioasa de papanasi cu branza de vaci fierti

Ingrediente

  • 400 g branza de vaci grasa

  • 160 g gris

  • 15 g zahar pudra

  • 1 plic zahar vanilat

  • 2 oua

  • Coaja rasa de la o lamaie

  • Un praf de sare

  • Pentru pesmet:

    • 80 g pesmet

    • 5 g zahar tos

    • 20 g unt

  • Pentru servit:

    • Smantana

    • Dulceata


Mod de preparare

  1. Pregatirea aluatului:

    • intr-un bol mare, amesteca branza de vaci cu zaharul pudra, zaharul vanilat, ouale, coaja de lamaie si un praf de sare.

    • Adauga grisul treptat si omogenizeaza compozitia.

    • Lasa aluatul sa se odihneasca timp de 30 de minute, astfel incat grisul sa se hidrateze.

  2. Formarea papanasilor:

    • Pune apa la fiert intr-o oala mare, adauga un praf de sare si las-o sa ajunga la punctul de fierbere.

    • Cu mainile umede, formeaza bile de aluat de dimensiunea unei mingi de ping-pong.

    • Aplatizeaza usor bilele pentru a obtine o forma rotunda, dar nu foarte groasa.

  3. Fierberea papanasilor:

    • Cand apa clocoteste, da focul la mediu si adauga papanasii.

    • Fierbe-i pana cand se ridica la suprafata, apoi mai lasa-i 2-3 minute.

    • Scoate-i cu o spumiera si pune-i la scurs pe un servet de bucatarie.

  4. Pregatirea pesmetului:

    • intr-o tigaie, topeste untul si adauga pesmetul.

    • Rumeneste-l la foc mic, amestecand continuu, pana capata o culoare aurie.

    • Adauga zaharul tos si amesteca bine.

  5. Asamblarea si servirea:

    • Tavaleste papanasii fierti prin pesmetul rumenit.

    • Serveste-i calzi, cu smantana si dulceata deasupra.

Pofta buna!

Sursa: www.savoriurbane.com

Sursa foto: freepik

Taguri Desert

Articole recomandate

Citeste si despre