Va plac papanasii , dar vreti sa evitati prajelile? Mai jos avem o reteta delicioasa de papanasi cu branza de vaci fierti
Ingrediente
-
400 g branza de vaci grasa
-
160 g gris
-
15 g zahar pudra
-
1 plic zahar vanilat
-
2 oua
-
Coaja rasa de la o lamaie
-
Un praf de sare
-
Pentru pesmet:
-
80 g pesmet
-
5 g zahar tos
-
20 g unt
-
-
Pentru servit:
-
Smantana
-
Dulceata
-
Mod de preparare
-
Pregatirea aluatului:
-
intr-un bol mare, amesteca branza de vaci cu zaharul pudra, zaharul vanilat, ouale, coaja de lamaie si un praf de sare.
-
Adauga grisul treptat si omogenizeaza compozitia.
-
Lasa aluatul sa se odihneasca timp de 30 de minute, astfel incat grisul sa se hidrateze.
-
-
Formarea papanasilor:
-
Pune apa la fiert intr-o oala mare, adauga un praf de sare si las-o sa ajunga la punctul de fierbere.
-
Cu mainile umede, formeaza bile de aluat de dimensiunea unei mingi de ping-pong.
-
Aplatizeaza usor bilele pentru a obtine o forma rotunda, dar nu foarte groasa.
-
-
Fierberea papanasilor:
-
Cand apa clocoteste, da focul la mediu si adauga papanasii.
-
Fierbe-i pana cand se ridica la suprafata, apoi mai lasa-i 2-3 minute.
-
Scoate-i cu o spumiera si pune-i la scurs pe un servet de bucatarie.
-
-
Pregatirea pesmetului:
-
intr-o tigaie, topeste untul si adauga pesmetul.
-
Rumeneste-l la foc mic, amestecand continuu, pana capata o culoare aurie.
-
Adauga zaharul tos si amesteca bine.
-
-
Asamblarea si servirea:
-
Tavaleste papanasii fierti prin pesmetul rumenit.
-
Serveste-i calzi, cu smantana si dulceata deasupra.
-
Pofta buna!
Sursa: www.savoriurbane.com
Sursa foto: freepik